W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Oferta użyczenia pomieszczenia

Zdjęcie przedstawia po lewej stronie kobietę i mężczyznę w strojach biurowych, rozmawiających ze sobą, po prawej stronie na beżowym tle zarys grafiki z literą i oraz napis Informacja

Oferta użyczenia pomieszcznia na prowadzenie bufetu szkolnego

Dyrektor Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia im. Wojciecha Kilara w Wodzisławiu Śląskim ogłasza nabór ofert na użyczenie pomieszczenia bufetu znajdującego się w budynku szkoły przy ul. Wojska Polskiego 16 w Wodzisławiu Śląskim.

I. Przedmiot

1. Użyczane pomieszczenie o łącznej powierzchni 35,06 m2 składa się z bufetu oraz kuchni z przeznaczeniem do prowadzenia bufetu szkolnego dla uczniów, rodziców lub opiekunów uczniów i pracowników szkoły w zakresie sprzedaży napojów zimnych i gorących oraz artykułów spożywczych.

2. Pomieszczenie znajduje się na parterze budynku i wyposażone jest w meble oraz urządzenia gastronomiczne.

II. Warunki.

1. Asortyment oferowany do sprzedaży powinien być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z dnia 1 sierpnia 2016 r. poz. 1154). Wynajmujący zastrzega sobie prawo do ingerencji w asortyment oferowany do sprzedaży.

2. Bufet będzie czynny od poniedziałku do piątku w godzinach od 13:00 do 19:00 z wyłączeniem dni wolnych od nauki.

3. Biorący w użyczenie zapewni klientom możliwość płatności bezgotówkowej.

4. Biorący w użyczenie jest zobowiązany do utrzymania czystości w wynajmowanych pomieszczeniach.

5. Biorący w użyczenie jest zobowiązany do przestrzegania obowiązujących przepisów bhp, p.poż, sanitarno-epidemiologicznych i innych przepisów dotyczących tego typu działalności.

III. Okres użyczenia oraz opłaty.

1. Umowa będzie obowiązywać od dnia podpisania na czas oznaczony.

2. Opłaty eksploatacyjne tj: energia elektryczna, zimna i ciepła woda, ogrzewanie, wywóz odpadów rozliczane będą w formie ryczałtu.

3. Płatności za opłaty eksploatacyjne odbywać się będą na podstawie noty księgowej wystawionej przez Szkołę na koniec miesiąca za bieżący miesiąc, w terminie 7 dni od daty wystawienia, przelewem na rachunek bankowy szkoły.

IV. Przygotowanie i złożenie oferty

1. Ofertę można złożyć w formie elektronicznej na adres e-mail sekretariat@psm.wodzislaw.pl lub w formie papierowej w Sekretariacie szkoły od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-14:00. Oferta w wersji elektronicznej powinna mieć w tytule: „bufet”, oferta w wersji papierowej powinna być w zamkniętej kopercie z napisem „bufet”.
Termin składania ofert upływa w dniu 16.08.2024 r. o godz. 14:00.

2. Na ofertę składają się:

  • oferta cenowa asortymentu sporządzona na formularzu stanowiącym Załącznik nr 1 do niniejszego ogłoszenia,
  • ceny produktów powinny zawierać rabat w związku z brakiem opłaty za wynajem.

3. Oferty niezgodne z ogłoszeniem, niekompletne lub złożone powyżej wymienionego terminu nie będą rozpatrywane.

V. Wybór najkorzystniejszej oferty.

1. Kryteria wyboru oferty :

  • najkorzystniejsze ceny wybranych produktów sprzedaży,
  • doświadczenie zawodowe w branży gastronomicznej, tj. prowadzenie działalności gastronomicznej (np. restauracja, bar, bufet itp.) w okresie ostatnich trzech lat

2. Wybór jest ważny, jeżeli wpłynie co najmniej jedna oferta niepodlegająca odrzuceniu.

3. Oferent, którego oferta zostanie wybrana zostanie powiadomiony telefonicznie o wyniku i zobowiązany do zawarcia umowy w terminie do 20.08.2024 r.

5. Jeżeli oferent, którego oferta zostanie wybrana, uchyla się od zawarcia umowy, wówczas wybrana zostanie najkorzystniejsza z pozostałych ofert.

VI. Wyjaśnienia i informacje

1. Osobą uprawnioną do kontaktów z oferentami jest Kierownik Gospodarczy p. Marzena Dziadosz tel. 32 455 22 16.

2. Pomieszczenie przeznaczone do wynajęcia można obejrzeć po wcześniejszym uzgodnieniu terminu.

Materiały

Załącznik nr 1 do ogłoszenia Bufet
załącznik​_1​_do​_ogłoszenia.doc 0.06MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
12.07.2024 12:30 Agnieszka Niesler
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Marzena Dziadosz
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Oferta użyczenia pomieszczenia 1.0 12.07.2024 12:30 Agnieszka Niesler

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}