W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Rejestracja zakładów produkujących żywność eksportowaną do Indii

03.01.2022

Indyjski Urząd ds. Bezpieczeństwa i Standardów Żywności (Food Safety and Standards Authority of India - FSSAI) zdecydował [1], że od 1 lutego 2023 r. wybrani producenci żywności eksportowanej do Indii będą musieli rejestrować się w FSSAI.

Informacje GIS

Rejestracji będą podlegać producenci artykułów żywnościowych z takich kategorii jak:

  1. mleko i produkty mleczne,
  2. mięso i produkty mięsne (w tym ryby i ich produkty),
  3. jajka w proszku (proszek jajeczny),
  4. żywność dla niemowląt,
  5. nutraceutyki (prawdopodobnie suplementy diety, żywność do celów specjalnych).

Wiecej informacji znajdą Państwo tu: https://www.gov.pl/web/gis/rejestracja-zakladow-produkujacych-zywnosc-eksportowana-do-indii

 

{"register":{"columns":[]}}