Produkcja pierwotna
Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzinadzór w zakresie wdrożenia i przestrzegania zasad dobrych praktyk higienicznych na etapieprodukcji pierwotnejobejmującej zbiór, przechowywanie i transport oraz na etapie skupuproduktów pierwotnych(roślinnych).
Materiały
Wytyczne dotyczące ograniczenia ryzyka mikrobiologicznego w odniesieniu do świeżych owoców i warzyw na etapie produkcji podstawowej poprzez przestrzeganie zasad higieny.Wytyczne_dot_ograniczenia_ryzyka_mikrobiologicznego_owoce_warzywa_.pdf 6.64MB Strategia nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich
2016-07-08S_Strategia-nadzoru-nad-bezpieczenstwem-zywnosci.pdf 0.99MB GŁÓWNE CZYNNIKI RYZYKA MIKROBIOLOGICZNEGO DOTYCZĄCE PATOGENÓW W ŚWIEŻYCH OWOCACH I WARZYWACH, OKREŚLON
CZYNNIKI_RYZYKA_w_produkci_pierwotnej_wg_EFSA_.pdf 0.68MB Obowiązki i wytyczne dotyczące zapewnieniabezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności na etapie produkcji pierwotnej
Obowizki_i_wytyczne-skonwertowany-1.pdf 0.44MB