W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Produkcja pierwotna

Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzinadzór w zakresie wdrożenia i przestrzegania zasad dobrych praktyk higienicznych na etapieprodukcji pierwotnejobejmującej zbiór, przechowywanie i transport oraz na etapie skupuproduktów pierwotnych(roślinnych).


 

Materiały

Wytyczne dotyczące ograniczenia ryzyka mikrobiologicznego w odniesieniu do świeżych owoców i warzyw na etapie produkcji podstawowej poprzez przestrzeganie zasad higieny.
Wytyczne​_dot​_ograniczenia​_ryzyka​_mikrobiologicznego​_owoce​_warzywa​_.pdf 6.64MB
Strategia nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich
2016-07-08S​_Strategia-nadzoru-nad-bezpieczenstwem-zywnosci.pdf 0.99MB
GŁÓWNE CZYNNIKI RYZYKA MIKROBIOLOGICZNEGO DOTYCZĄCE PATOGENÓW W ŚWIEŻYCH OWOCACH I WARZYWACH, OKREŚLON
CZYNNIKI​_RYZYKA​_w​_produkci​_pierwotnej​_wg​_EFSA​_.pdf 0.68MB
Obowiązki i wytyczne dotyczące zapewnieniabezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności na etapie produkcji pierwotnej
Obowizki​_i​_wytyczne-skonwertowany-1.pdf 0.44MB
{"register":{"columns":[]}}