Laboratorium Badań Żywności
Kierownik: mgr inż. Agnieszka Niedzielska
ul. Niepodległości 66, 64-100 Leszno
tel.: 65 526 15 15 wew. 54, wew. 77
e-mail: lab.zywnosci.psse.leszno@sanepid.gov.pl
Laboratorium Badania Żywności wykonuje:
- analizy mikrobiologiczne próbek:
- żywności,
- środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością:
- wymazy z powierzchni ograniczonej szablonem
- wymazy z powierzchni nieograniczonej szablonem
- popłuczyn z opakowań
- ocenę gatunkową i badanie grzybów świeżych i suszonych.
Próbki do badania są przyjmowane są po wcześniejszym uzgodnieniu z kierownikiem laboratorium wraz ze zleceniem badań.
Szczegóły dotyczące PORAD GRZYBOWYCH znajdziesz TUTAJ.
Rejestracja mieści się w budynku Powiatowej Stacji Sanitarnej przy ul. Niepodległości 66 na I piętrze w pokoju nr 15.
Materiały
Zakres wykonywanych badańzakres-wykonywanych-badan-ol-z.pdf 0.15MB Formularz na podstawie, którego przyjmowane są próbki do badań
zlecenia-badan.pdf 0.12MB Ogólne zasady pobierania próbek i transportu
ogolne-zasady-pobierania-probek.pdf 0.13MB Oświadczenie o ochronie danych osobowych
oswiadczenie-o-ochronie-danych-ol.pdf 0.25MB