Nabór na stanowisko: Stażysta / Młodszy asystent w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
20.10.2022
DYREKTOR POWIATOWEJ STACJI SANITARNO- EPIDEMIOLOGICZNEJ W NOWYM TARGU
poszukuje kandydata na stanowisko:
Stażysta / Młodszy asystent
w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
Miejsce pracy: NOWY TARG
Numer referencyjny: KD.210.5.1.2022
20-10-2022r.
1. Miejsce wykonywania pracy: Nowy Targ
2. Wymiar czasu pracy: pełny etat
3. Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:
• nadzór bieżący stanu sanitarno – higienicznego obiektów żywienia i żywności, tj. kontrolowanie stanu sanitarno – higienicznego w/w obiektów na bazie aktualnie obowiązujących aktów prawnych,
• prowadzenie postępowania administracyjnego, egzekucyjnego z KPA,
• pobór prób żywności,
• uczestnictwo w odbiorach,
• prowadzenie postępowania mandatowego zgodnie z Kodeksem Wykroczeń i innymi aktami prawnymi.
4. Wymagania:
• Na stanowisko:
- Stażysta: wykształcenie wyższe drugiego stopnia mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 14.03.1985r. w sprawie kwalifikacji wymaganych na poszczególne stanowiska pracy w stacji sanitarno-epidemiologicznej(Dz.U. Nr 48 poz. 283) na jednym z wyszczególnionych kierunków: bezpieczeństwa żywności, technologii żywności, żywienie człowieka, dietetyka, zdrowie publiczne, inspekcja sanitarna i pokrewne.
- Młodszy asystent: wykształcenie wyższe drugiego stopnia mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 14.03.1985r. w sprawie kwalifikacji wymaganych na poszczególne stanowiska pracy w stacji sanitarno-epidemiologicznej(Dz.U. Nr 48 poz. 283) na jednym z wyszczególnionych kierunków: bezpieczeństwa żywności, technologii żywności, żywienie człowieka, dietetyka, zdrowie publiczne, inspekcja sanitarna i pokrewne, wymagany staż pracy 1 rok
• Znajomość przepisów z zakresu zadań Inspekcji Sanitarnej, kodeksu postępowania administracyjnego, ochrony danych osobowych, dostępu do informacji publicznej
• Wiedza specjalistyczna i umiejętność stosowania odpowiednich przepisów z zakresu zadań realizowanych przez Sekcję, w szczególności:
- Wiedza z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia, ogólnych przepisów krajowych oraz unijnych dotyczących prawa żywnościowego,
- znajomość przepisów prawnych dot. Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ nadzoru nad placówkami żywieniowymi;
- znajomość wymagań GHP/GMP oraz systemy HACCP
• Wiedza z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia, ogólnych przepisów krajowych oraz unijnych dotyczących prawa żywnościowego,
• Dobra znajomość pakietu MS Office 365, w szczególności w zakresie edytora tekstu, arkusza kalkulacyjnego,
• Znajomość ogólnych zasad pracy w systemie jakości.
5. Wymagania dodatkowe
• Doświadczenie zawodowe w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia szczególności w instytucjach publicznych, instytucjach naukowych lub stacjach sanitarno-epidemiologicznych
• Zdolność analitycznego myślenia, umiejętność samodzielnej pracy, umiejętność pracy w zespole, niekonfliktowy charakter, sumienność, samodzielność, konsekwencja w działaniu, odporność na stres
• Wykonywanie zadań w sytuacjach stresowych, dyspozycyjność, obowiązkowość, terminowość,
• Prawo jazdy kat. B / przewóz osób
6. Oferujemy:
• Wynagrodzenie wg Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie warunków wynagradzania za pracę pracowników podmiotów leczniczych działających w formie jednostki budżetowej z dnia 17 lipca 2014 r. (Tekst jednolity Dz. U. z 2022 poz. 1596)
• Stabilne zatrudnienie na umowę o pracę
• Pakiet świadczeń socjalnych ( m.in. dopłata do wypoczynku, wyjazdy integracyjne)
7. Wymagane dokumenty i oświadczenia:
a) Curriculum vitae
b) Kwestionariusz osobowy - stanowiący załącznik nr 1 do ogłoszenia o naborze na wolne stanowisko pracy
c) Klauzula obowiązku informacyjnego w procesie rekrutacji - stanowiący załącznik nr 1 do ogłoszenia o naborze na wolne stanowisko pracy
d) Dokumenty potwierdzające posiadane wykształcenie - do wglądu,
e) Oświadczenie dotyczące wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych o treści:
„Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dostarczonych przeze mnie dokumentach aplikacyjnych przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Nowym Targu, ul. Jana Kazimierza 6, na potrzeby rekrutacji.” – wraz z własnoręcznym podpisem.
Uwaga: Dokumenty aplikacyjne kandydatów bez ww. klauzuli nie będą rozpatrywane i zostaną zniszczone
8. Termin składania dokumentów do : 04 listopada 2022 r. do godz. 14oo.
Wymagane dokumenty należy dostarczyć osobiście lub przesłać pocztą na adres:
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nowym Targu
Ul. Jana Kazimierza 6
34-400 Nowy Targ
w zamkniętej kopercie z dopiskiem: „Rekrutacja: KD.210.5.1.2022 ”
Zakwalifikowani kandydaci zostaną powiadomieni o terminie dalszego postępowania drogą elektroniczną na wskazany adres e-mail lub telefonicznie.
9. Dodatkowe informacje:
• Dokumenty, które nie spełnią wymogów formalnych, niekompletne oraz przesłane po terminie nie będą brane pod uwagę.
• Selekcja końcowa kandydatów odbędzie się na podstawie przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej, w tym:
- zaprezentowanie siebie, swojego wykształcenia i doświadczenia zawodowego,
- udzielenie odpowiedzi na pytania,
• Stacja zastrzega sobie prawo nierozstrzygnięcia naboru bez podania przyczyny.
• Dokumenty aplikacyjne kandydatów niezakwalifikowanych do postępowania
rekrutacyjnego będzie można odebrać w terminie jednego miesiąca od zakończenia naboru. Po tym okresie dokumenty zostaną komisyjnie zniszczone
Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji udziela starszy specjalista do spraw kadrowo płacowych numer tel. 18 266 29 14 wewnętrzny: 205 .
Materiały
Nabór__STAŻYSTA_ŻYWIENIA_Nabór__STAŻYSTA_ŻYWIENIA_.doc 0.30MB zalacznik_nr_1_Kwestionariusz
zalacznik_nr_1_Kwestionariusz.docx 0.01MB klauzula_i_zgoda_-_rekrutacja
klauzula_i_zgoda_-_rekrutacja.doc 0.04MB