Nabór na wolne stanowisko - Sekcja Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
04.08.2021
Powiatowa Stacja Sanitarno- Epidemiologicznej w Nowym Targu poszukuje kandydata na stanowisko:
Stażysta / Młodszy asystent w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
Numer referencyjny : KD.210.2.2021
Miejsce wykonywania pracy: Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Nowym Targu, ul. Jana Kazimierza 6, 34-400 Nowy Targ
Wymiar czasu pracy: pałen etat / umowa na czas nieobecności pracownika
I. Zakres wykonywanych zadań i odpowiedzialności:
- nadzór bieżący stanu sanitarno – higienicznego obiektów żywienia i żywności, tj. kontrolowanie stanu sanitarno – higienicznego w/w obiektów na bazie aktualnie obowiązujących aktów prawnych
- prowadzenie postępowania administracyjnego, egzekucyjnego z KPA
- pobór prób żywności
- uczestnictwo w odbiorach
- prowadzenie postępowania mandatowego zgodnie z Kodeksem Wykroczeń i innymi aktami prawnymi
II. Wymagania niezbędne:
- wykształcenie wyższe: z zakresu bezpieczeństwa żywności, technologii żywności, żywienie człowieka, dietetyka, zdrowie publiczne, inspekcja sanitarna, i pokrewne
- praktyczna znajomość obsługi komputera (Windows 10, pakiet Microsoft Office)
- dyspozycyjność, umiejętność analitycznego myślenia i szybkiego podejmowania decyzji, odporność na stres ,umiejętność pracy w zespole
III. Wymagania dodatkowe:
- posiadanie wiedzy w zakresie:
- znajomość przepisów prawnych dot. Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ nadzoru nad placówkami żywieniowymi
- przepisów ustawy kodeksu postępowania administracyjnego i egzekucyjnego
- znajomość wymagań GHP/GMP oraz systemy HACCP
- czynne prawo jazdy kat. B
IV. Wymagane dokumenty i oświadczenia:
- curriculum vitae
- list motywacyjny
- kserokopia dokumentów potwierdzających spełnienie wymagań niezbędnych w zakresie wykształcenia
- przebieg dotychczasowego zatrudnienia (kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie)
Osoby zainteresowane udziałem w procesie rekrutacji prosimy o zamieszczanie w swoim CV klauzuli o treści:
„Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dostarczonych przeze mnie dokumentach aplikacyjnych przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Nowym Targu, ul. Jana Kazimierza 6, na potrzeby rekrutacji.” – wraz z własnoręcznym podpisem.
Uwaga: CV kandydatów bez ww. klauzuli nie będą rozpatrywane i zostaną zniszczone
V. Termin, sposób i miejsce składania dokumentów
Wymagane dokumenty należy składać: osobiście lub listownie w zamkniętej kopercie z podaniem adresu zwrotnego z dopiskiem: „Nabór na stanowisko: Stażysta / Młodszy asystent w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku” na adres:
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nowym Targu
ul. Jana Kazimierza 6, 34-400 Nowy Targ
Termin składania ofert do dnia : 20 sierpnia 2021 r.
VI . Dodatkowe informacje
- Informacja o wynikach naboru zostanie zamieszczona na stronie internetowej Stacji oraz Biuletynu Informacji Publicznej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Nowym Targu.
- Kandydaci spełniający wymagania formalne określone w ogłoszeniu o naborze zostaną powiadomieni mailowo lub telefonicznie o terminie i miejscu naboru.
- Stacja zastrzega sobie prawo nierozstrzygnięcia naboru bez podania przyczyny
- Dokumenty aplikacyjne kandydatów niezakwalifikowanych do postępowania rekrutacyjnego będzie można odebrać w terminie jednego miesiąca od daty zakończenia naboru. Po tym okresie dokumenty zostaną komisyjnie zniszczone.
Klauzula obowiązku informacyjnego w procesie rekrutacji
Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej: RODO) Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Nowym Targu informuje Panią / Pana iż:
- Administratorem Pana/Pani danych jest Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Nowym Targu, 34-400 Nowy Targ, ul. Jana Kazimierza 6, e-mail: nowytarg@psse.malopolska.pl centrala telefoniczna (+48) 18 266 31 65
- Dane kontaktowe inspektora ochrony danych PSSE w Nowym Targu, mail: iodo_nowytarg@psse.malopolska.pl, telefon : (+48) 18 266 31 65 wew.207
- Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla potrzeb trwającego postępowania rekrutacyjnego w zakresie określonym art.221 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks pracy (Dz. U z 2020. poz.1320) Konsekwencją braku podania danych osobowych jest niedopuszczenie do postępowania rekrutacyjnego.
- Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
- Podane dane będą przetwarzane na podstawie art.6 ust. 1 lit a Rozporządzenia (UE) 2016/679 ustawy z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych (Dz. U z 2019r. poz. 1781)
- Dane osobowe będą przechowywane będą przez okres jednego miesiąca od daty zakończenia postępowania rekrutacyjnego i po upływie tego okresu zostaną trwale usunięte z systemów informatycznych oraz zbioru papierowego administratora.
- Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku, gdy przetwarzanie danych narusza przepisy Rozporządzenia (UE) 2016/679;
Dyrektor
Powiatowej Stacji Sanitarno-
Epidemiologicznej w Nowym Targu
/ + /
mgr inż. Jolanta Bakalarz
Materiały
Nabór na wolne stanowisko - Sekcja Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów UżytkuNabór_na_wolne_stanowisko_-__Sekcja_Nadzou_Higieny_Żywności,_Żywienia_i_Przedmiotów_Użytku.doc 0.61MB