Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie mięsa drobiowego pn.: Ćwiartka z kurczaka klasy A oraz Podudzie klasy A z kurczaka – ze względu na stwierdzenie obecności Salmonella Entertidis.
25.05.2021
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Nowym Targu informuje konsumentów o informacji przekazanej od Powiatowego Lekarza Weterynarii w Nowym Targu, dotyczącej stwierdzenia obecności Salmonella Entertidis w 5 próbkach szyi kurczaka z 5 pobranych w zakładzie SUPERDROB SPÓŁKA AKCYJNA, ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew, Oddział w Lublinie, ul. Zimna 2, 20-952 Lublin (WNI12114302). W związku z powyższym nastąpiła konieczność wycofania z obrotu i od konsumentów produktu wskazanego poniżej.
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu:
1) Ćwiartka z kurczaka klasy A o numerze partii: 20210518/13/55 – termin przydatności do spożycia: 18.05.2021r.
2) Podudzie klasy A z kurczaka o numerze partii: 20210518/13/73- termin przydatności do spożycia: 18.05.2021r.
Producent: SUPERDROB SPÓŁKA AKCYJNA, ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta.
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać żywności wskazanej w komunikacie.