W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie mięsa drobiowego pn.: Ćwiartka z kurczaka klasy A oraz Podudzie klasy A z kurczaka – ze względu na stwierdzenie obecności Salmonella Entertidis.

25.05.2021

Napis : Uwaga! Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności!

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Nowym Targu informuje konsumentów o informacji przekazanej od Powiatowego Lekarza Weterynarii w Nowym Targu, dotyczącej stwierdzenia obecności Salmonella Entertidis w 5 próbkach szyi kurczaka z 5 pobranych w zakładzie SUPERDROB SPÓŁKA AKCYJNA, ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew, Oddział w Lublinie, ul. Zimna 2, 20-952 Lublin (WNI12114302). W związku z powyższym nastąpiła konieczność wycofania z obrotu i od konsumentów produktu wskazanego poniżej.

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu:

1) Ćwiartka z kurczaka klasy A o numerze partii: 20210518/13/55 – termin przydatności do spożycia: 18.05.2021r.

2) Podudzie klasy A z kurczaka o numerze partii: 20210518/13/73- termin przydatności do spożycia: 18.05.2021r.

Producent: SUPERDROB SPÓŁKA AKCYJNA, ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać żywności wskazanej w komunikacie.

{"register":{"columns":[]}}