Komunikaty i ostrzeżenia
-
20.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z łopatki do kontaktu z żywnością
-
19.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii boczku wędzonego
-
18.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella z grupy D w partii jaj
-
14.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie jednej partii mąki żytniej razowej typ 720 ze względu na potencjalne zanieczyszczenie ochratoksyną A
-
12.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia dopuszczalnego poziomu ochratoksyny A w partii mąki żytniej typ 720
-
07.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia dopuszczalnego poziomu ochratoksyny A w partii mąki żytniej razowej typ 2000
-
04.11.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z przyboru kuchennego do kontaktu z żywnością
-
30.10.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja 2,4-Toluenodiaminy z maty odświeżającej do lodówki
-
28.10.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z przyborów kuchennych do kontaktu z żywnością
-
28.10.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność soi w lodach, których oznakowanie nie wskazuje na obecność tego składnika alergennego