W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Młodszy asystent w Sekcji Bezpieczeństwa Żywności, Żywienia I Produktów Kosmetycznych

POWIATOWA STACJA SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNA W SŁUPSKU POSZUKUJE KANDYDATA NA STANOWISKO:

MŁODSZY ASYSTENT W SEKCJI BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIA I PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH

 

WARUNKI PRACY:

  • Wymiar etatu : 1 etat
  • Miejsce wykonywania pracy: 76-200 Słupsk, ul. Piotra Skargi 8
  • Praca biurowa oraz praca w terenie związana z przeprowadzaniem kontroli  w obiektach
  • Umowa na czas określony z możliwością zatrudnienia na czas nieokreślony.
  • Wymagany staż pracy min. 1 rok

 

WYMAGANE WYKSZTAŁCENIE:

  • Wykształcenie wyższe na kierunkach: technologia żywności i żywienia człowieka, inżynier technologii żywności, dietetyka, zdrowie publiczne lub pokrewne mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

 

ZAKRES ZADAŃ:

  • Prowadzenie bezpośredniego nadzoru nad wyznaczonymi zakładami  produkującymi lub wprowadzającymi do obrotu żywność, zakładami żywienia zbiorowego oraz środkami transportu żywności, zakładami produkcji i dystrybucji  materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, w oparciu o roczny harmonogram kontroli; prowadzenie postępowania administracyjnego, w tym przygotowywanie projektów decyzji i wykonywanie czynności w postępowaniu administracyjnym  i w postępowaniu egzekucyjnym w administracji;
  • Współudział w planowaniu i realizacji planu poboru próbek w ramach urzędowej kontroli żywności  i monitoringu. Prowadzenie postępowania w przypadku kwestionowanych próbek;
  • Podejmowanie działań w ramach systemu RASFF (wczesnego ostrzegania
    o niebezpiecznej żywności i paszach) i akcji związanych bezpieczeństwem żywności;
  • Prowadzenie spraw w zakresie  orzecznictwa - przygotowywanie orzeczeń o bezpieczeństwie środków spożywczych oraz materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością na podstawie wyników badań laboratoryjnych próbek pobranych w ramach urzędowej kontroli i monitoringu, w tym ocena ich znakowania;
  • Kontrole zakładów w związku z wnioskami i interwencjami;
  • Nadzór nad środkami spożywczymi oraz materiałami i wyrobami do kontaktu z żywnością zgłoszonymi do granicznej kontroli sanitarnej;
  • Kontrole zakładów na wniosek strony o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli;
  • Prowadzenie i aktualizacja rejestrów i ewidencji nadzorowanych obiektów oraz całości dokumentacji związanej z nadzorem nad tymi zakładami;

WYMAGANIA DODATKOWE:

  • dobra znajomość obsługi komputera w zakresie pakietu MS Office;
  • bardzo dobra organizacja pracy własnej i umiejętność pracy w zespole; odpowiedzialność, sumienność, skrupulatność, zaangażowanie, komunikatywność;
  • umiejętność analizy powierzonych spraw;
  • umiejętność poruszania się w przepisach prawa (mających zastosowanie
    w wykonywanej pracy);
  • umiejętność pracy pod presją czasu;
  • znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym;
  • dyspozycyjność

 

WYMAGANE DOKUMENTY:

  • List motywacyjny;
  • CV z dokładnym opisem przebiegu pracy zawodowej;
  • Podpisane oświadczenie kandydata dotyczące zgody na przetwarzanie danych osobowych;

TERMIN I MIEJSCE SKŁADANIA:

Dokumenty należy złożyć do 13.09.2024 r.,  w sekretariacie pokój 105, ewentualnie w wersji elektronicznej na adres:  psse.slupsk@sanepid.gov.pl

 

INFORMACJE O METODACH I TECHNIKACH NABORU:

  • Weryfikacja dokumentów aplikacyjnych

- dokumenty aplikacyjne, które  zostaną złożone do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Słupsku po terminie nie będą rozpatrywane. Po weryfikacji formalnej kolejnym etapem będzie rozmowa kwalifikacyjna z wybranymi kandydatami.  O terminie rozmowy kandydaci zostaną poinformowani telefonicznie. W przypadku podania danych osobowych, w zakresie szerszym, niż wynika to z art. 221 §  1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeksu pracy, prosimy o zamieszczenie w dokumentach aplikacyjnych klauzuli zgody na przetwarzanie danych osobowych: „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych, w celu prowadzenia rekrutacji”

  • Rozmowa kwalifikacyjna:

- zaprezentowanie siebie, swojego wykształcenia i doświadczenia zawodowego,

- udzielenie odpowiedzi na pytania.

Informacja o wynikach naboru zostanie umieszczona na stronie PSSE w Słupsku i będzie widniała przez okres 1 miesiąca od dnia zakończenia rekrutacji.

 

Klauzula informacyjna dla kandydatów

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 119/1) (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) określanym w klauzuli dalej jako RODO informujemy, że od dnia 25 maja 2018 r. będą Pani/Panu przysługiwały określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem pani/pana danych osobowych przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Słupsku.

  1. Administratorem danych osobowych jest Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Słupsku będący jednocześnie Dyrektorem Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Słupsku, 76-200 Słupsk ul. Piotra Skargi 8  tel.59-8431291, adres e-mail: psse.slupsk@sanepid.gov.pl
  2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych pod adresem pocztowym wymienionym w pkt 1 lub adresem e-mail: iod.psse.slupsk@sanepid.gov.pl
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji procesu rekrutacji na wolne stanowisko pracy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (w związku z wyrażeniem zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów), art. 6 ust. 1 lit. c RODO (w związku z realizacją obowiązku prawnego ciążącego na administratorze), art. 221 - Kodeksu pracy oraz udzielonej przez Panią/Pana zgody w zakresie, w jakim zostały przez Panią/Pana podane dane dodatkowe (nadmiarowe) niewymagane przez wskazane akty prawne.
  4. Zebrane w procesie rekrutacyjnym dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom danych, chyba że odbiorcą danych będzie instytucja/urząd upoważniony z mocy prawa.
  5. Podanie danych zawartych w dokumentach rekrutacyjnych nie jest obowiązkowe, jednak jest warunkiem umożliwiającym ubieganie się o przyjęcie do pracy w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Słupsku.
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w kolejnych postępowaniach rekrutacyjnych jednak nie dłużej niż przez okres 6 miesięcy.
  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, co do danych osobowych, których podanie jest dobrowolne - prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody wyrażonej przed jej cofnięciem.
  8. Wniesienie żądania usunięcia danych jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w procesie rekrutacyjnym prowadzonym obecnie i w przyszłości.
  9. Oświadczenie o cofnięciu zgody na przetwarzanie danych bądź wniesienie żądania usunięcia danych osobowych wymaga złożenia w formie pisemnej lub elektronicznej na adres e-mail psse.slupsk@sanepid.gov.pl
  10.  Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO

(skarga nie może dotyczyć przebiegu procesu rekrutacji).

  1. Pani/Pana a dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, nie będą poddawane profilowaniu.

Materiały

Oświadczenie kandydata oraz klauzula informacyjna
oświadczenie​_kandydata​_oraz​_klauzula​_informacyjna.pdf 0.14MB
{"register":{"columns":[]}}