Ostrzeżenia
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: prewencyjne, dobrowolne wycofanie dwóch partii mleka modyfikowanego ze względu na wykrycie obecności mikroorganizmu Bacillus cereus na jednej z linii produkcyjnych
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja ołowiu i kadmu z obrzeża kubka szklanego
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wysoki poziom alkaloidów pirolizydynowych w określonej partii pyłku kwiatowego
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w mące jaglanej
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii boczku rolowanego w plastrach
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w fasoli
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonych produktów marki Knorr z uwagi na możliwość zanieczyszczenia fragmentami metalu i/lub gumy
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie obecności glutenu w określonej partii bezglutenowych chrupek kukurydzianych
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie bakterii Escherichia coli produkującej toksynę Shiga (STEC) w jednej partii metki cebulowej
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie bakterii Escherichia coli STEC w tatarze wołowym