W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Informacje dotyczące znakowania żywności

11.04.2022

logo

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Świdniku informuje, że na stronie Głównej Inspekcji Sanitarnej zamieszczone zostały następujace informacje dotyczące znakowania żywności:

- Oświadczenia zdrowotne z tzw. "listy pending" - warunki stosowania - https://www.gov.pl/web/gis/oswiadczenia-zdrowotne-z-tzw-listy-pending-warunki-stosowania;

- Warunki podawania w znakowaniu srodków spożywczych informacji o indeksie glikemicznym - 

https://www.gov.pl/web/gis/warunki-podawania-w-znakowaniu-srodkow-spozywczych-informacji-o-indeksie-glikemicznym.

{"register":{"columns":[]}}