Komunikaty i ostrzeżenia
-
02.07.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Stwierdzenie wysokich poziomów migracji ołowiu i kadmu z obrzeża kubków
-
26.06.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z przyborów kuchennych do kontaktu z żywnością
-
17.06.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wysoki poziom pozostałości pestycydu - glufosynatu w partii fasolki Adzuki, pochodzącej z Argentyny
-
07.06.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie Listeria monocytogenes w suszonym wyrobie z mięsa wieprzowego, wyprodukowanym w Chorwacji
-
15.05.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w produkcie pn. Mąka z ciecierzycy
-
13.05.2024Komunikat Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Świdniku w sprawie przydatności wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi pochodzącej z wodociągu zbiorowego zaopatrzenia Wierzchowiska, gm. Piaski z dnia 13.05.2024r.
-
09.05.2024Komunikat Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Świdniku w sprawie braku przydatności wody do spożycia pochodzącej z wodociągu zbiorowego zaopatrzenia Wierzchowiska, gm. Piaski z dnia 09.05.2024r.
-
06.05.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes w jednej partii mleka modyfikowanego dla niemowląt (po 6 miesiącu życia)
-
16.03.2024GIS Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności wirusa wywołującego wirusowe zapalenie wątroby typu A (WZW typu A) w jednej partii świeżych truskawek pochodzących z Maroko
-
28.02.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z zestawu przyborów kuchennych