Komunikaty i ostrzeżenia
-
18.04.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonych partii bezglutenowych batonów proteinowych ze względu stwierdzenie obecności glutenu (>20 mg/kg)
-
17.04.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Alkaloidy opium w określonej partii maku
-
09.04.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z chochli do zupy
-
24.03.2025Uwaga na tzw. nowe narkotyki
-
21.03.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sezamu łuskanego
-
28.02.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków: przekroczone limity mikrobiologiczne w kremie
-
24.02.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności Escherichia coli produkującej toksynę Shiga (STEC) w mące pszennej
-
24.02.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność sulfonamidów w miodzie nektarowym lipowym
-
24.02.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w partii marynowanych liści winogronowych, pochodzących z Armenii
-
19.02.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii łososia sałatkowego