W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zadania Pracowni badań mikrobiologicznych wody i żywności

Do zadań Pracowni badań mikrobiologicznych wody i żywności należy w szczególności:

  1. wykonywanie laboratoryjnych badań mikrobiologicznych środków spożywczych,  próbek sanitarnych z powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz ocena ich jakości zdrowotnej,
  2. badanie próbek z zatruć pokarmowych,
  3. badanie mikrobiologiczne wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi,
  4. badanie wody z kąpielisk i miejsc wykorzystywanych okazjonalnie do kąpieli,
  5. badanie wody na pływalni,
  6. badanie wody ciepłej w kierunku bakterii Legionella sp.,
  7. mycie, przygotowanie szkła laboratoryjnego i innego sprzętu laboratoryjnego do badań mikrobiologicznych i pobierania próbek,
  8. dekontaminacja materiału zakaźnego.
{"register":{"columns":[]}}