Metale (składniki mineralne) w produktach spożywczych
Oddział Badań Fizykochemicznych
Wykonywane oznaczenie:
Wapń AKREDYTOWANA
Żelazo AKREDYTOWANA
Miedź AKREDYTOWANA
Cynk AKREDYTOWANA
Magnez AKREDYTOWANA
Sód AKREDYTOWANA
Potas AKREDYTOWAN
Metoda badawcza:
Spektometria emisyjna, PB-126/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (wapń)
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa, PB-127/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (żelazo)
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa, Wydawnictwo Metodyczne PZH 1996 (miedź)
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa, Wydawnictwo Metodyczne PZH 1996 (cynk)
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa, PB-127/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (magnez)
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa, PB-148/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (sód)
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa, PB-148/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (potas)
Materiał do badań: Środki spożywcze