Mikotoksyny i alkaloidy w produktach spożywczych
Oddział Badań Fizykochemicznych
Wykonywane oznaczenie:
Aflatoksyna B1, Suma aflatoksyn B1, B2, G1, G2 AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PN-EN 14123:2008
Wykonywane oznaczenie:
Ochratoksyna A AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PN-EN 14132:2010; PN-EN 14133:2010
Wykonywane oznaczenie:
Aflatoksyna M1 AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PN-EN ISO 14501:2021
Wykonywane oznaczenie:
Deoksyniwalenolu (DON) AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: Wydawnictwo Metodyczne PZH2005 r.
Wykonywane oznaczenie:
Zearalenon AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: Wydawnictwo Metodyczne PZH2005 r.
Wykonywane oznaczenie:
Fumonizyny B1, B2 AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PN-EN 14352:2005
Wykonywane oznaczenie:
Aflatoksyna B1 AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: Wydawnictwo Metodyczne PZH2005 r.
Wykonywane oznaczenie:
Cytrynina AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PB-103/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023
Wykonywane oznaczenie:
Alkaloidy sporyszu AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PB-104/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023
Wykonywane oznaczenie:
Alkaloidy tropanowe AKREDYTOWANA
Metoda badawcza: PB-304/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023