Zawartość pozostałości pestycydów w żywności
Oddział Badań Fizykochemicznych
Wykonywane oznaczenie: Pestycydy AKREDYTOWANA
Metoda badawcza:
Chromatografia gazowa z detekcją tandemowej spektrometrii mas (GC-MS/MS) PN-EN 15662:2018-06
Chromatografia cieczowa z detekcją tandemowej spektrometrii mas (LC-MS/MS) PN-EN PN-EN 15662:2018-06
Materiał do badań: Żywność pochodzenia roślinnego, zboża i produkty zbożowe.
Wykonywane oznaczenie: Zawartość pozostałości ditiokarbaminianów w przeliczeniu na disiarczek węgla AKREDYTOWANA
Metoda badawcza:
Chromatografia gazowa z detekcją spektrometrii mas (GC-MS) PB-301/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023
Materiał do badań: Warzywa i owoce o wysokiej zawartości wody, ziarna zbóż i ich produkty.
Wykonywane oznaczenie: Zawartość pozostałości bromków nieorganicznych AKREDYTOWANA
Metoda badawcza:
Chromatografia gazowa z detekcją spektrometrii mas (GC-MS) PN-EN 13191-2:2002
Materiał do badań: Warzywa i owoce o wysokiej zawartości wody, ziarna zbóż i ich produkty.
Wykonywane oznaczenie: Zawartość pozostałości tlenku etylenu (suma tlenku etylenu i 2-chloroetanolu wyrażona jako tlenek etylenu) AKREDYTOWANA
Metoda badawcza:
Chromatografia gazowa z detekcją tandemowej spektrometrii mas (GC-MS/MS) PB-303/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023
Materiał do badań: Nasiona i owoce oleiste, dodatki do żywności.