W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zawartość pozostałości pestycydów w żywności

Oddział Badań Fizykochemicznych

Wykonywane oznaczenie: Pestycydy AKREDYTOWANA

Metoda badawcza:
   Chromatografia gazowa z detekcją tandemowej spektrometrii mas (GC-MS/MS) PN-EN 15662:2018-06
   Chromatografia cieczowa z detekcją tandemowej spektrometrii mas (LC-MS/MS) PN-EN PN-EN 15662:2018-06

Materiał do badań: Żywność pochodzenia roślinnego, zboża i produkty zbożowe.

 

Wykonywane oznaczenie: Zawartość pozostałości ditiokarbaminianów w przeliczeniu na disiarczek węgla AKREDYTOWANA

Metoda badawcza: 
   Chromatografia gazowa z detekcją spektrometrii mas (GC-MS) PB-301/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023

Materiał do badań: Warzywa i owoce o wysokiej zawartości wody, ziarna zbóż i ich produkty.

 

Wykonywane oznaczenie: Zawartość pozostałości bromków nieorganicznych AKREDYTOWANA

Metoda badawcza: 
   Chromatografia gazowa z detekcją spektrometrii mas (GC-MS) PN-EN 13191-2:2002

Materiał do badań: Warzywa i owoce o wysokiej zawartości wody, ziarna zbóż i ich produkty.

 

Wykonywane oznaczenie: Zawartość pozostałości tlenku etylenu (suma tlenku etylenu i 2-chloroetanolu wyrażona jako tlenek etylenu) AKREDYTOWANA

Metoda badawcza: 
   Chromatografia gazowa z detekcją tandemowej spektrometrii mas (GC-MS/MS) PB-303/LLF wydanie I z dnia 28.03.2023

Materiał do badań: Nasiona i owoce oleiste, dodatki do żywności.

{"register":{"columns":[]}}