W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Warsztaty kulinarne - przepis na świąteczny makowiec.

30.11.2021

Historia Kuraszów i rodzinne sekrety polskich wypieków.

CONDI

Przepis na polski makowiec mogli poznać uczestnicy warsztatów kulinarnych poprowadzonych przez Arturo Kurasza, właściciela restauracji Condi. Makowiec od wielu lat znajduje się na liście polskich wypieków, dzięki warsztatom przepis na to świąteczne ciasto poznali Chilijczycy. Dla Arturo Kurasza to nie tylko przepis, to przed wszystkim historia rodzinna, która się z nim wiąże. Ojciec Arturo, Michał Kurasz, przywiózł ten przepis z Polski, przypływając do Chile na statku Marco Polo w 1948 roku, razem ze swoja żoną Aurelią Zajączkowską, pochodzącą ze Lwowa, przekazali rodzinne tradycje swoim dzieciom i wnukom.

Dziękujemy Arturowi za gościnność, za podzielenie się tym, co bliskie jego sercu - makowcem z polską duszą.

Zdjęcia (9)

{"register":{"columns":[]}}