W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Sekcja nadzoru nad importowaną Żywnością i PU

1. Graniczna kontrola sanitarna środków spożywczych oraz materiałów lub wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, w tym kontrola dokumentacji, identyfikacyjna oraz bezpośrednia przed wprowadzeniem do obrotu na teren Unii Europejskiej,

2. Nadzór nad bezpieczeństwem żywności realizowany w oparciu o przepisy unijne oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia i wydanych do niej aktów wykonawczych,

3. Prowadzenie  działalności w ramach  systemu TRACES-NT,

4. Prowadzenie działalności  w ramach wspólnotowego systemu RASFF ,

5. Wdrażanie  systemów  informatycznych  w zakresie  bezpieczeństwa żywności.

{"register":{"columns":[]}}