EIT Food. Nowe trendy a przyszłość żywności
EIT Food. Nowe trendy a przyszłość żywności
2022-04-06
,
-
KIEDY
06 kwietnia 2022 (środa)
DODAJ DO KALENDARZA
Biuro NCBR w Brukseli - Business & Science Poland (NCBR/BSP) oraz EIT FOOD / Europejski Instytut Innowacji Technologii (EIT) mają przyjemność zaprosić na spotkanie informacyjne online pt.: EIT Food. Nowe trendy a przyszłość żywności które odbędzie się w środę 6 kwietnia 2022 r. w godz.12:30 – 15.00.
Celem spotkania jest zaprezentowanie programów wspierających innowacyjne rozwiązania w sektorze, w którym konsumenci deklarują przywiązanie do tradycji, a jednocześnie oczekują bezpieczeństwa, odpowiedzialnych i zrównoważonych praktyk oraz wygody i funkcjonalności produktów i usług. Te pozornie sprzeczne oczekiwania dają się pogodzić dzięki nowatorskim pomysłom z zakresu m.in.: rolnictwa precyzyjnego, wysokoefektywnego przetwórstwa realizującego zasady gospodarki okrężnej, różnicowania źródeł białka, digitalizacji łańcucha dostaw i nowych koncepcji opakowań, czy też monitoringu i zmiany zachowań konsumenckich ograniczających marnotrawstwo żywności.
Materiały
AgendaEI_Food__Agenda_2022_04_06.pdf 0.27MB Zaproszenie
EIT_Food_zaproszenie_2022.pdf 0.25MB