Badania mikrobiologiczne żywności
akredytowane:
- obecność Salmonella spp.
- obecność Listeria spp. i Listeria monocytogenes
- obecność Gronkowców chorobotwórczych
- liczba Escherichia coli β-glukoronidazo-dodatnich met. płytkową
- liczba Listeria spp. i Listeria monocytogenes met. płytkową
- liczba Enterobacteriaceae met. płytkową
- liczba przypuszczalnych Bacillus cereus met. płytkową
- liczba Gronkowców chorobotwórczych met. płytkową
- ogólna liczba drobnoustrojów met. płytkową
- badanie szczelności i trwałości konserw
w środkach spożywczych wskazanych w zakresie akredytacji AB 532
akredytowane:
- obecność Salmonella spp. w próbkach środowiskowych z obszaru produkcji żywności i obrotu żywnością: w wymazach
nieakredytowane, objęte systemem zarządzania:
- liczba bakterii redukujących siarczany(IV) rosnących w warunkach beztlenowych
- liczba pleśni i drożdży
- obecność innych drobnoustrojów chorobotwórczych w próbkach środowiskowych z obszaru produkcji żywności i obrotu żywnością: w wymazach