W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zarządzanie alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym – zmiana rozporządzenia (WE) nr 852/2004 oraz norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym

Alergeny

Informujemy, że Główny Inspektorat Sanitarny na swojej stronie internetowej pod adresem:


https://www.gov.pl/web/gis/zarzadzanie-alergenami-pokarmowymi-przez-podmioty-
dzialajace-na-rynku-spozywczym--zmiana-rozporzadzenia-we-nr-8522004-oraz-norma-
kodeksu-zywnosciowego-cxc-80-2020-kodeks-postepowania-w-zakresie-zarzadzania-
alergenami-pokarmowymi-dla-podmiotow-dzialajacych-na-rynku-spozywczym


opublikował przetłumaczoną na język polski (tłumaczenie nieoficjalne) normę Kodeksu
Żywnościowego CXC 80-2020 w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla
podmiotów działających na rynku spożywczym.

{"register":{"columns":[]}}