Aktualności
-
28.11.2024Uwaga! Zmiana formularza„Informacja o substancjach chemicznych, ich mieszaninach, czynnikach lub procesach technologicznych o działaniu rakotwórczym, mutagennym lub reprotoksycznym”
-
18.11.2024Oporność bakterii na antybiotykiCzy wiesz, że oporność bakterii na antybiotyki jest obecnie jednym z najważniejszych problemów współczesnej medycyny na całym świecie?
-
15.11.2024Ostrożnie z produktami chemicznymi!
-
14.11.2024Żywność WzbogaconaŻywność wzbogacana jest powszechnie spożywana, jednak zdecydowanie lepiej stosować naturalne składniki, które są bardziej wartościowe od żywności wzbogaconej.
-
05.11.2024Kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej? Sprawdź zasady!
-
07.10.2024Szczepionka przeciw krztuścowi dla kobiet w ciążyOd 15 października 2024 r. kobiety w ciąży będą mogły bezpłatnie zaszczepić się przeciw krztuścowi w przychodniach podstawowej opieki zdrowotnej (POZ). To szczepienie chroni kobietę zarówno w ciąży, jak i po porodzie oraz noworodka przed zachorowaniem i hospitalizacją w pierwszych miesiącach życia.
-
24.09.2024Bezpieczna i zdrowa praca w erze cyfrowej
-
20.09.2024Usuwanie azbestu. Konferencja "Przyszłość bez azbestu!"Zapraszamy do udziału w konferencji „Przyszłość bez azbestu” 9-10 października 2024 r. w Warszawie, w siedzibie Ministerstwa Rozwoju i Technologii przy Placu Trzech Krzyży 3/5.
-
20.08.2024Prawidłowe obchodzenie się z żywnością #Safe2EatEUNależy pamiętać o kilku praktycznych zasadach, które koncentrują się na utrzymywaniu wszystkiego w czystości, odpowiednim przechowywaniu i dokładnym gotowaniu żywności. Ważne jest również, aby rozdzielać żywność przyrządzoną od tej surowej.
-
19.08.2024Nie przywoź pasażerów na gapę!Warto pamiętać o haśle kampanii #PlantHealth4Life „Dbaj o zdrowie roślin, chroń życie”.