Badania mikrobiologiczne żywności
Sekcja Laboratoryjna Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia wykonuje badania statutowe w ramach urzędowej kontroli żywności i monitoringu, obejmujące badania mikrobiologiczne żywności oraz próbek środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością. Próbki dostarczane
przez upoważnionych próbkobiorców przyjmujemy od poniedziałku do czwartku w godzinach 800-1300, w punkcie przyjęć (pokój nr 28), zgodnie z comiesięcznym harmonogramem dostarczania próbek do badań w kierunku mikrobiologicznym.
Ponadto Sekcja wykonuje badania na zlecenie klienta.
- Badania zlecone przez klienta, tj. badania mikrobiologiczne żywności
oraz próbek środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością, wykonywane
są w miarę posiadanych środków, po wcześniejszym uzgodnieniu z kierownikiem Sekcji Laboratoryjnej Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia - Próbki przyjmowane są po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym terminu
z pracownikiem sekcji bądź kierownikiem - Wysokość opłaty za badania jest zgodna z aktualnym cennikiem i podawana klientowi osobiście bądź za pośrednictwem maila
- Zasady pobierania próbek oraz wpływu warunków transportu próbek na wyniki badań przekazywane są klientowi przez pracownika sekcji
- Próbki mogą być dostarczone przez klienta osobiście bądź pobrane przez próbkobiorcę
po wcześniejszym uzgodnieniu osobistym, telefonicznym bądź mailowym - Próbki przyjmowane są przez pracownika sekcji od poniedziałku do czwartku,
w godzinach 800-1100 w punkcie przyjęć próbek do badań (pokój nr 28) - Sprawozdanie z badań wydawane jest klientowi po dokonaniu opłaty za badania.
Klient może dokonać przelewu bądź uregulować należność w kasie PSSE Radom.
Kasa jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 800 -1230 - Sprawozdanie wydawane jest w terminie 14 dni od dnia otrzymania próbek
- Dane uzyskane od Klienta w trakcie realizacji zlecenia traktowane są jako informacje poufne. Ponadto zleceniobiorca zapewnia bezstronność i poufność zgodnie z obowiązującą polityką bezstronności i poufności PSSE w Radomiu
Zakres badań i formularz przeglądu zlecenia znajdują się w plikach do pobrania.