W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Informacje

Wytyczne/informacje dla rolników dot. COVID-19.

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Skarżysku-Kamiennej informuje, iż na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego zostały zamieszczone informacje/wytyczne dla rolników dotyczące COVID-19.

https://gis.gov.pl/zywnosc-iwoda/zywnosc-zywnosc-i-woda/zagrozenie-covid-19-informacja-dla-rolnikow-plantatorow/

https://gis.gov.pl/kategoria/zywnosciwoda/koronawirus-zywnosc-i-woda/informacje-i-zalecenia/

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331705/WHO-2019-nCoV-Food_Safety-2020.1-eng.pdf

https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_crisis_covid19_qandas_en.pdf

Wytyczne dotyczące ograniczania ryzyka mikrobiologicznego w odniesieniu do świeżych owoców i warzyw na etapie produkcji podstawowej poprzez przestrzeganie zasad higieny.

Dokument jest dostępny w serwisie EUR-LEX pod adresem (formaty html, pdf, rtf):

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2017.163.01.0001.01.POL&toc=OJ:C:2017:163:TOC

Format PDF PL.

Informacja dla importerów żywności dotycząca zmiany od dnia 14 grudnia 2019 r. przepisów dot. importu żywności pochodzenia niezwierzęcego oraz obowiązku stosowania systemu TRACES-NT przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz importerów żywności.

https://gis.gov.pl/aktualnosci/zmiana-przepisow-dot-importu-zywnosci-pochodzenia-niezwierzecego/

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Skarżysku-Kamiennej informuje, iż klasyfikatorami grzybów są: Marek Kowalik i Dorota Derlatka-Świercz.

Informacje dotyczące zebranych grzybów można uzyskać od poniedziałku do piątku w godzinach od 12°°- 14°°.

 

{"register":{"columns":[]}}