Informacja dla rolników-2022
29.06.2022
Szanowni Państwo,
W związku z obowiązkiem zachowania standardów sanitarnych na etapach zbioru, skupu, transportu, przetwórstwa i przechowalnictwa warzyw i owoców przez producentów prowadzących działalność na poziomie gospodarstw oraz rozpoczynającym się sezonem zbioru owoców i warzyw Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Świdniku zwraca się z prośbą o udostępnienie producentom żywności pochodzenia roślinnego załączonych poniżej materiałów tj.: Komunikatu PPIS, Wymagań higieniczno- sanitarnych, Wniosku o wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (w formacie PDF oraz RTF - do edycji).
Jednocześnie informujemy, że na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Sanitarnego został zamieszczony "Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej", który można pobrać korzystając z poniższego adresu.
Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej - GIS 2017
Materiały
PPIS_komunikat_i_wymagania_produkcja_pierwotna_2022PPIS_komunikat_i_wymagania_produkcja_pierwotna_2022.pdf 0.15MB Wniosek_o_wpis_zakładu_do_rejestru_zakładów_podlegających_urzędowej_kontroli_organów_państwowej_inspekcji_sanitarnej
Wniosek_o_wpis_zakładu_do_rejestru_zakładów_podlegających_urzędowej_kontroli_organów_państwowej_inspekcji_sanitarnej.pdf 0.15MB Wniosek_o_wpis_zakładu_do_rejestru_zakładów_podlegających_urzędowej_kontroli_organów_państwowej_inspekcji_sanitarnej
Wniosek_o_wpis_zakładu_do_rejestru_zakładów_podlegających_urzędowej_kontroli_organów_państwowej_inspekcji_sanitarnej.rtf 0.08MB