W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Informacja dla rolników-2022

29.06.2022

logo

Szanowni Państwo,

W związku z obowiązkiem zachowania standardów sanitarnych na etapach zbioru, skupu, transportu, przetwórstwa i przechowalnictwa warzyw i owoców przez producentów prowadzących działalność na poziomie gospodarstw oraz rozpoczynającym się sezonem zbioru owoców i warzyw  Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny  w Świdniku zwraca się z prośbą o udostępnienie producentom żywności pochodzenia roślinnego załączonych poniżej materiałów tj.: Komunikatu PPIS,  Wymagań higieniczno- sanitarnych, Wniosku o wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (w formacie PDF oraz RTF - do edycji).

Jednocześnie informujemy, że na stronie internetowej  Głównego Inspektoratu Sanitarnego został zamieszczony "Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej", który można pobrać korzystając z poniższego adresu.
 

Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej - GIS 2017

 

Materiały

PPIS​_komunikat​_i​_wymagania​_produkcja​_pierwotna​_2022
PPIS​_komunikat​_i​_wymagania​_produkcja​_pierwotna​_2022.pdf 0.15MB
Wniosek​_o​_wpis​_zakładu​_do​_rejestru​_zakładów​_podlegających​_urzędowej​_kontroli​_organów​_państwowej​_inspekcji​_sanitarnej
Wniosek​_o​_wpis​_zakładu​_do​_rejestru​_zakładów​_podlegających​_urzędowej​_kontroli​_organów​_państwowej​_inspekcji​_sanitarnej.pdf 0.15MB
Wniosek​_o​_wpis​_zakładu​_do​_rejestru​_zakładów​_podlegających​_urzędowej​_kontroli​_organów​_państwowej​_inspekcji​_sanitarnej
Wniosek​_o​_wpis​_zakładu​_do​_rejestru​_zakładów​_podlegających​_urzędowej​_kontroli​_organów​_państwowej​_inspekcji​_sanitarnej.rtf 0.08MB
{"register":{"columns":[]}}