Etyka w łańcuchu żywnościowym – zaproszenie na konferencję
07.07.2020
Uwaga Redakcje!
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jan Krzysztof Ardanowski weźmie udział w debacie „Etyka w łańcuchu żywnościowym – od producenta do konsumenta”.
Konferencja zostanie zorganizowana 8 lipca 2020 r. w godz. 12:00-15:00, w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi, ul. Krakowskie Przedmieście 66, w Warszawie.
Spotkanie jest otwarte dla mediów.
Program:
12:00-12:10 Rozpoczęcie spotkania i powitanie zaproszonych gości
12:10-12:30 „Kodeks Etyki Żywnościowej narzędziem do odbudowy etosu producenta żywności, poprawy jego wizerunku” – Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
12:30-12:50 „Jak to drzewiej bywało, czyli etyka w rolnictwie w naszej historii” – dr Karol Krajewski, Dyrektor Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi
12:50-13:10 „Dochowanie wysokich standardów etycznych w produkcji żywności – wymogiem dochowania najwyższej jakości produktów i zaufania konsumentów” – Prof. dr inż. Janusz B. Berdowski, Przewodniczący Sekcji Przemysłu Spożywczego Polskiego Forum ISO 9000
13:10-13:30 „Zasady etyki w codziennym życiu konsumenta” – Kamil Pluskwa-Dąbrowski, Prezes Rady Krajowej Federacji Konsumentów
13:30-13:50 „Szczęśliwe zwierzę = szczęśliwy człowiek" – Wojciech Albert Kurkowski, Pełnomocnik Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do spraw ochrony zwierząt
13:50-14:50 Dyskusja
14:50-15:00 Podsumowanie i zakończenie spotkania
- Ostatnia modyfikacja:
- 08.07.2020 12:26 Iwona Chromiak
- Pierwsza publikacja:
- 07.07.2020 15:19 Iwona Chromiak