„Hylyng” opiekany z cebulą – śledź po kaszubsku
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-06-14 W kategorii Produkty rybołówstwa W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Cały śledź
Kształt:
Cały śledź
Rozmiar:
Naturalny wymiar ryby
Barwa:
Na zewnątrz złocisty
Konsystencja:
Stała
Smak:
Świeży, słodko-kwaśny
Dodatkowe Informacje:
Ocet 10%
Tradycja:
W kuchni światowej występuje wiele potraw ze śledzi. Podaje się śledzie gotowane, smażone, duszone i pieczone. W Polsce dawniej też je przyrządzano na różne sposoby, jednak dziś najczęściej podaje się przystawkę ze śledzia.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:03 administrator gov.pl