Kaszubska jajecznica na węgorzu / Prażnica
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-09-03 W kategorii Gotowe dania i potrawy W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Kawałki smażonego węgorza wędzonego wyglądają jak kawałki grzybów
Kształt:
Zależnie od potrzeb
Rozmiar:
Zależnie od potrzeb
Barwa:
Żółta z ciemnymi kawałkami węgorza wędzonego
Konsystencja:
Miękka
Smak:
Smak węgorza wędzonego
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Według Kuchni Pomorskiej za najbardziej specyficzną cechę kuchni kaszubsko-pomorskiej i gdańskiej uważa się powszechnie bogactwo ryb i potraw rybnych. Są to zarówno ryby morskie, jak i słodkowodne, które żyją w kaszubskich czy kociewskich jeziorach.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:12 administrator gov.pl