O ekologicznej żywności w Karpaczu
08.09.2021
Ekologiczna żywność – klucz do konkurencyjności polskiego i unijnego rolnictwa.
Taki tytuł nosił panel dyskusyjny, w którym uczestniczył wczoraj podsekretarz stanu Ryszard Kamiński. Panel odbywał się podczas Forum Ekonomicznego w Karpaczu.
Prelegenci dyskutowali o wyzwaniach jakie stoją przed segmentem żywności ekologicznej, w tym z perspektywy unijnego regulatora, sieci handlowych oraz polskich gospodarstw.
Zastanawiano się także czy unijna strategia będzie wystarczającym impulsem do zmian w polskim rolnictwie, a także o tym jaki wpływ będzie miała specjalizacja w kierunku produkcji eko i bio dla konkurencyjności naszego rolnictwa.
Zdjęcia (3)
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 10.09.2021 09:01 Iwona Chromiak
- Pierwsza publikacja:
- 09.09.2021 17:41 Sławomir Mucha