W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

O ekologicznej żywności w Karpaczu

08.09.2021

Ekologiczna żywność – klucz do konkurencyjności polskiego i unijnego rolnictwa.

Podsekretarz stanu Ryszard Kamiński siedzący wśród prelegentów debaty

Taki tytuł nosił panel  dyskusyjny, w którym uczestniczył wczoraj podsekretarz stanu Ryszard Kamiński. Panel odbywał się podczas Forum Ekonomicznego w Karpaczu.

Prelegenci dyskutowali o wyzwaniach jakie stoją przed segmentem żywności ekologicznej, w tym z perspektywy unijnego regulatora, sieci handlowych oraz polskich gospodarstw.

Zastanawiano się także czy unijna strategia będzie wystarczającym impulsem do zmian w polskim rolnictwie, a także o tym jaki wpływ będzie miała specjalizacja w kierunku produkcji eko i bio dla konkurencyjności naszego rolnictwa.  

Zdjęcia (3)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
10.09.2021 09:01 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
09.09.2021 17:41 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}