Serek twarogowy kozi witoldziński
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2017-05-08 w kategorii Produkty mleczne w woj. wielkopolskim.
Wygląd:
Jednolita masa serowa, łatwa do rozsmarowania
Kształt:
W zależności od użytego opakowania
Rozmiar:
W zależności od użytego opakowania
Barwa:
Masa serowa biała
Konsystencja:
Jednolita, łatwa do rozsmarowania, plastyczna
Smak:
Smak i zapach typowy dla twarogu koziego
Dodatkowe Informacje:
Przechowywany w chłodni, w temperaturze 2º-5ºC, zachowuje trwałość do 10 dni
Tradycja:
Serek twarogowy kozi witoldziński wyrabia się ze świeżego, ciepłego, nieschłodzonego mleka koziego, pochodzącego prosto z udoju, a następnie poddanego kwaszeniu w oparciu o tradycyjną technologię.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 17.09.2018 09:07 Sławomir Mucha
- Pierwsza publikacja:
- 17.09.2018 09:07 Sławomir Mucha