W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

VIII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych

07.03.2019

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Inicjatywa Kulinarna zapraszają do wzięcia udziału w VIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie szkół gastronomicznych, tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Ocena prac konkursowych zostanie przeprowadzona dwuetapowo. Spośród nadesłanych zgłoszeń spełniających wymagania formalne, specjalnie powołana komisja konkursowa wyłoni 10 najlepszych przepisów kulinarnych. Autorzy tych przepisów zostaną zaproszeni
do udziału w finale konkursu, podczas którego na podstawie oceny potraw przygotowanych
w oparciu o wyłonione w półfinale przepisy, zostaną wybrani zwycięzcy konkursu. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody oraz dyplomy.

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:

Biuro Konkursu

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

ul. Widok 20, lok. 1

00-023 Warszawa

Termin składania zgłoszeń upływa w dniu 29 kwietnia 2019 r.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (www.gov.pl/web/rolnictwo/konkursy), Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (www.osskic.org.pl), Polskiej Inicjatywy Kulinarnej (www.polskainicjatywakulinarna.pl) oraz na portalu www.produktyregionalne.pl.

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Konkursu:

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

ul. Widok 20, lok. 1

00-023 Warszawa

e-mail: izba@produktyregionalne.pl

tel. 22 692 71 11, 519 592 001, 505 175 578

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie!

Materiały

Regulamin i załączniki
Regulamin​_i​_załączniki.zip 2.23MB
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
07.03.2019 13:18 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
07.03.2019 13:18 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}