Wafle tortowe suche
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2011-01-10 W kategorii Wyroby piekarnicze i cukiernicze W województwie woj. lubelskim
Wygląd:
Płat wafla płaski. Jedna strona posiada lekkie nacięcia w kratkę, druga strona posiada głębokie nacięcia, które służą do nakładania masy kremowej.
Kształt:
Płat wafla w kształcie kwadratu.
Rozmiar:
270 mm x 270 mm x 0, 7 mm.
Barwa:
Kolor złocisty, wypieczony.
Konsystencja:
Bardzo kruche, delikatne.
Smak:
Charakterystyczny, niepowtarzalny, naturalnie lekko słodki smak.
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Wafle tortowe wytwarzane na terenie województwa lubelskiego są cenione przede wszystkim za ich jakość i trwałość, a także za tradycyjny i wyśmienity smak. Tajemnica tej doskonałości tkwi w unikatowych surowcach, metodzie i miejscu wytwarzania wafli. Wafle tortowe suche powstają na podstawie znanej od lat i sprawdzonej receptury. Produkowane są wyłącznie z naturalnych i najlepszej klasy składników (mąka, olej, woda), bez jakichkolwiek konserwantów. Mimo to zachowują wyśmienity, delikatny smak i kruchość długo po otwarciu. Wafle tortowe produkowane są ze staropolskich, unikatowych odmian pszenicy, które charakteryzuje niska zawartość glutenu.
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:10 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:10 administrator gov.pl