Wątróbki gęsie po siewiersku
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-11-20 W kategorii Gotowe dania i potrawy w województwie śląskim
Wygląd:
Pokrojone kawałki wątróbki gęsie polane tłuszczem gęsim
Kształt:
Nieregularne półowalne, kostki
Rozmiar:
Pokrojone kawałki wątróbki wielkości 2,5-3 cm
Barwa:
Krwistoczerwony
Konsystencja:
Zbita i soczysta
Smak:
Zapach gęsiego tłuszczu i pieprzu
Dodatkowe Informacje:
Wyjątkowy smak i zapach wątróbki zawdzięczają pochodzeniu z gęsi wiejskich karmionych paszą naturalną.
Tradycja:
Siewierz znany jest nie tylko jako miejscowość na trasie Katowice-Warszawa, ale przede wszystkim jako miejsce, w którym można zjeść wiele tradycyjnych i smacznych potraw. Właśnie z tego powodu od wielu lat Siewierz jest celem wycieczek kulinarnych.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 21:57 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 21:57 administrator gov.pl