W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Wznowienie eksportu wieprzowiny do Singapuru

28.08.2020

Główny Lekarz Weterynarii poinformował o uznaniu przez Singapur regionalizacji ASF w Polsce oraz uzgodnienie wzoru świadectwa zdrowia dla wieprzowiny. Decyzja ta daje możliwość eksportu mięsa wieprzowego i wieprzowych produktów mięsnych w oparciu o zasady regionalizacji.

wieprzowina do SG

Służba właściwa Singapuru poinformowała o uznaniu regionalizacji wdrożonej w Polsce w odniesieniu do ASF. Jednocześnie sfinalizowane zostały negocjacje dotyczące uzgodnienia wzoru świadectwa zdrowia na wywożone z Polski do Singapuru mięso wieprzowe i wieprzowe produkty mięsne z wyłączeniem konserw wieprzowych sterylizowanych. W związku z powyższym eksport ww. mięsa i produktów z zakładów zatwierdzonych przez służbę właściwą Singapuru może zostać wznowiony.

Zmianie uległ również tytuł świadectwa zdrowia na wywożone z Polski do Singapuru produkty mięsne wieprzowe. Niniejsze świadectwo może być stosowane jedynie przy eksporcie produktów mięsnych wieprzowych poddanych sterylizacji.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
28.08.2020 16:45 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
28.08.2020 16:38 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}