W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Szkolenie Krajowe i Unijne systemy jakości żywności

10.12.2024

Zdjęcie podczas szkolenia

10 grudnia br. na zaproszenie przedstawicieli Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, inspektorzy WIJHARS w Bydgoszczy przeprowadzili kolejne szkolenie odnoszące się do tematu: Krajowe i Unijne systemy jakości żywności.

Spotkanie otworzył Pan Ryszard Kamiński – Zastępca Dyrektora KPODR oraz Pan Waldemar Sieńko -Kujawsko-Pomorski Wojewódzki Inspektor JHARS.

Szkolenie skierowane było głównie do rolników i mieszkańców obszarów wiejskich planujących przystąpić do systemów jakości żywności.

Poruszono zagadnienia dotyczące Krajowych systemów jakości żywności (m.in. Quality Meat Program (QMP), System Jakości Wieprzowiny PQS (Pork Quality System), System Gwarantowanej Jakości Żywności (QAFP) oraz europejskich systemów jakości żywności (ChNP, ChOG, GTS). Na zakończenie spotkania poruszono temat rolnictwa ekologicznego.

Swoją frekwencją (97 osób on-line) uczestnicy potwierdzili zainteresowanie przedstawioną tematyką.

Współorganizatorom oraz uczestnikom szkolenia serdecznie dziękujemy za zaufanie i czynny udział w spotkaniu.

 

Zdjęcia (3)

{"register":{"columns":[]}}