W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Informacja o egzaminach kwalifikacyjnych w zakresie klasyfikacji tusz zwierząt rzeźnych w systemie EUROP w województwie mazowieckim

Zdjęcie trzody chlewnej oraz bydła

Egzaminy kwalifikacyjne dla kandydatów na rzeczoznawców na terenie województwa mazowieckiego odbędą się w następujących terminach:

22 maja 2024 roku w Pułtusku w zakresie klasyfikacji tusz wołowych w systemie EUROP


24 maja 2024 r. w Somiance w zakresie klasyfikacji tusz wieprzowych w systemie EUROP


Zgłoszenia na egzamin – nie później niż 2 tygodnie przed terminem egzaminu – należy przesłać drogą elektroniczną e-mailem lub korespondencyjnie Kontakt.

Formularz zgłoszenia jest dostępny na stronie internetowej w zakładce Co robimywzory dokumentów.

Szczegółowe informacje o organizacji egzaminów zostaną przekazane kandydatom pocztą elektroniczną na adresy podane w zgłoszeniu na egzamin.


Przed rozpoczęciem egzaminu Komisja Kwalifikacyjna ma obowiązek potwierdzić tożsamość kandydatów oraz fakt dokonania opłaty za egzamin. Wymagane jest zatem posiadanie i okazanie Komisji dowodu osobistego (lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość) oraz potwierdzenia zapłaty.


Opłata za egzamin kwalifikacyjny w 2024 r. wynosi 357,77 zł (zgodnie z art. 35a ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych,
(Dz. U. z 2023 r. poz. 1980).

Opłatę należy wnieść na konto Głównego Inspektoratu JHARS w NBP o. Warszawa nr:

85 1010 1010 0063 6322 3100 0000

W opisie transakcji należy wpisać „egzamin na rzeczoznawcę ds. klas tusz wołowych” lub „egzamin na rzeczoznawcę ds. klas tusz wieprzowych” oraz imię i nazwisko osoby przystępującej do egzaminu.


Rzeczoznawcy, otrzymują uprawnienia do prowadzenia klasyfikacji tusz wieprzowych lub wołowych na terenie całego kraju na okres 3 lat od dnia zdania egzaminu.

Więcej o klasyfikacja tusz wołowych i wieprzowych w Systemie EUROP

 

{"register":{"columns":[]}}