Zakres badań
ZAKRES DZIAŁALNOŚCI
- wykonywanie badań fizykochemicznych i mikrobiologicznych żywności, kosmetyków oraz przedmiotów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w ramach urzędowej kontroli i monitoringu;
- wykonywanie badań fizykochemicznych żywności importowanej w ramach granicznej kontroli żywności;
- wykonywanie badań bakteriologicznych naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych;
- wydawanie atestów dla grzybów świeżych i suszonych.
UWAGA
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia zawiesza na czas nieokreślony przyjmowanie zleceń zewnętrznych.
Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania
Zakres badań ustalany jest w zależności od potrzeb klienta.
Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek.
Przyjmowanie próbek do badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00
Wydawanie sprawozdań z badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30
Kasa czynna: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00
W celu poprawy jakości świadczonych usług i zadowolenia klientów Laboratorium zwraca się z prośbą o wypełnienie pdf ANKIETY i odesłanie drogą e-mailową bądź pocztą.
Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek
Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
e-mail: wsse.gdansk@sanepid.gov.pl strona: www.gov.pl/web/wsse-gdansk
Osoby do kontaktu:
- badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz
- badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak
Materiały
Zlecenie jednorazoweF_091_e12.pdf 0.33MB Ankieta
Ankieta.pdf 0.24MB