Ostrzeżenia
-
16.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: stwierdzenie pozostałości pestycydu (antrachinon) w określonej partii herbaty czarnej liściastej
-
16.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w treści oraz na powierzchni skorupek jaj
-
11.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: prewencyjne, dobrowolne wycofanie dwóch partii mleka modyfikowanego ze względu na wykrycie obecności mikroorganizmu Bacillus cereus na jednej z linii produkcyjnych
-
09.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wysoki poziom alkaloidów pirolizydynowych w określonej partii pyłku kwiatowego 9.12.2025
-
28.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków
-
24.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w mące jaglanej
-
21.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność ciał obcych w jednej partii produktu rybnego
-
20.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność Salmonella spp. w suplemencie diety
-
17.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z podbieraka do pierogów
-
14.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w fasoli