W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Oddział Laboratoryjny Higieny Żywności

Badania żywności

Badania żywności na zlecenie klienta zewnętrznego zostały wstrzymane do odwołania.


Oddział Laboratoryjny Higieny Żywności WSSE w Warszawie wykonuje w ramach urzędowej kontroli i monitoringu żywności badania mikrobiologiczne i fizykochemiczne (w tym wykrywanie napromieniania żywności) w produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, w tym w żywności dla niemowląt i małych dzieci oraz suplementach diety.
Badania prowadzone są w ramach stałego i elastycznego zakresu akredytacji, certyfikat akredytacji AB 537.

Szczegółowy zakres wykonywanych badań (w ramach stałego i elastycznego zakresu akredytacji) przedstawiony jest w wykazach zamieszczonych poniżej.

 

Materiały

Wykaz metod fizykochemicznych stosowanych w badaniu żywności
HZL​_wykaz​_metod​_fizchem​_zywnosci​_07​_2024.pdf 0.11MB
Lista nr 1/HŻL wydanie 1 z dnia 25.07.2024 r. badań prowadzonych w ramach zakresu elastycznego do zakresu akredytacji nr AB 537
Lista​_1​_HŻL​_wyd​_1​_z​_dnia​_25​_07​_2024.pdf 0.13MB
Wykaz metod mikrobiologicznych stosowanych w badaniu żywności
HZL​_wykaz​_metod​_mikrobiol​_zywnosci​_07​_2024.pdf 0.10MB
Lista nr 2/HŻL wydanie 3 z dnia 24.09.2024 r. badań prowadzonych w ramach zakresu elastycznego do zakresu akredytacji nr AB 537
Lista​_2​_HŻL​_wyd​_3​_z​_dnia​_24​_09​_2024.pdf 0.16MB
{"register":{"columns":[]}}