Badania żywności
Badania żywności na zlecenie klienta zewnętrznego zostały wstrzymane do odwołania.
Oddział Laboratoryjny Higieny Żywności WSSE w Warszawie wykonuje w ramach urzędowej kontroli i monitoringu żywności badania mikrobiologiczne i fizykochemiczne (w tym wykrywanie napromieniania żywności) w produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, w tym w żywności dla niemowląt i małych dzieci oraz suplementach diety.
Badania prowadzone są w ramach stałego i elastycznego zakresu akredytacji, certyfikat akredytacji AB 537.
Szczegółowy zakres wykonywanych badań (w ramach stałego i elastycznego zakresu akredytacji) przedstawiony jest w wykazach zamieszczonych poniżej.
Materiały
Wykaz metod fizykochemicznych stosowanych w badaniu żywnościHZL_wykaz_metod_fizchem_zywnosci_07_2024.pdf 0.11MB Lista nr 1/HŻL wydanie 1 z dnia 25.07.2024 r. badań prowadzonych w ramach zakresu elastycznego do zakresu akredytacji nr AB 537
Lista_1_HŻL_wyd_1_z_dnia_25_07_2024.pdf 0.13MB Wykaz metod mikrobiologicznych stosowanych w badaniu żywności
HZL_wykaz_metod_mikrobiol_zywnosci_07_2024.pdf 0.10MB Lista nr 2/HŻL wydanie 3 z dnia 24.09.2024 r. badań prowadzonych w ramach zakresu elastycznego do zakresu akredytacji nr AB 537
Lista_2_HŻL_wyd_3_z_dnia_24_09_2024.pdf 0.16MB