Polskie stoisko narodowe na targach GULFOOD 2025
17.02.2025
17 lutego 2025 r. rozpoczęła się w Dubaju jubileuszowa 30. edycja targów GULFOOD - jednej z trzech największych imprez wystawienniczych branży spożywczej na świecie. Nie mogło na nich zabraknąć także KOWR, który po raz ósmy organizuje stoisko narodowe na GULFOOD. Polskie produkty są eksponowane w 3 halach wystawienniczych: World Food, Dairy i Beverages.
32 firmy wystawiające się wspólnie z KOWR pod szyldem „Poland tastes good” promują w Dubaju przez 4 dni m.in.: produkty nabiałowe, proszki mleczne, mrożone owoce i warzywa, przetwory warzywne, miody i produkty pszczele, mięso wołowe i drobiowe oraz przetwory z nich, makarony i inne przetwory zbożowe, produkty bezglutenowe, hummus, dania gotowe, przyprawy, proszki jajeczne, soki i napoje (kawa, herbata, napoje energetyczne, cydr 0%), ciastka i przekąski.
Tegoroczna edycja GULFOOD to w liczbach ponad 5.500 wystawców z prawie 130 krajów w 24 halach wystawienniczych. Dubajskie targi posiadają dużą renomę wśród firm branży spożywczej i od lat cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem przedsiębiorców, także polskich, zarówno tych zainteresowanych wejściem na rynek ZEA, jak i reeksportem swoich produktów do innych krajów na Bliskim Wschodzie, w Afryce i Azji.
Więcej informacji na: Poland tastes good