W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Polskie stoisko narodowe na targach Speciality and Fine Food Asia 2019 w Singapurze

W dniach 17-19 lipca 2019 r. w Singapurze odbyła się 3 edycja targów Speciality and Fine Food Asia. W ramach realizacji działań promujących polskie artykuły rolno-spożywcze na rynkach zagranicznych Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa po raz pierwszy zorganizował na tych targach stoisko narodowe pod hasłem „Poland tastes good”.

Speciality and Fine Food Asia to istotne wydarzenie w branży spożywczej w Singapurze i Azji Południowo-Wschodniej, skupione w znacznej części na żywności wysokiej jakości. Celem targów jest umożliwienie nawiązywania współpracy między singapurskimi i zagranicznymi firmami działającymi w branży spożywczej, która jest niezwykle istotna ze względu na konieczność importu przez Singapur większości produktów żywnościowych.

Na polskim stoisku narodowym o powierzchni 72 m2 zwiedzający mogli zapoznać się z ofertą 4 polskich firm uczestniczących w targach osobiście oraz z produktami 16 polskich producentów prezentowanymi w zlokalizowanym na stoisku showroomie. Głównymi grupami produktowymi prezentowanymi na polskim stoisku narodowym były m.in.: soki owocowe, słodycze, produkty rybne i kawior, produkty mleczarskie, zdrowe przekąski oraz żywność funkcjonalna.

Polskie stoisko zorganizowane zostało przez KOWR w ramach Branżowego Programu Promocji polskich specjalności żywnościowych opracowanego w ramach poddziałania 3.3.2. „Promocja gospodarki w oparciu o polskie marki produktowe - Marka Polskiej Gospodarki - Go to Brand” Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój (PO IR).

Każdego dnia targów na polskim stoisku narodowym odbywały się zorganizowane przez KOWR pokazy kulinarne, których celem była promocja polskiej kuchni i żywności oraz zaprezentowanie Polski jako kraju tradycyjnego i jednocześnie nowoczesnego pod względem kulinarnym.

Podczas ceremonii oficjalnego otwarcia targów polskie stoisko narodowe otrzymało wyróżnienie za atrakcyjny wygląd, a KOWR za wsparcie dla uczestniczących w stoisku firm.

W dniu 16 maja 2019 r. w ramach misji handlowej odbyły się spotkania z przedstawicielami singapurskich firm, zorganizowane przez Zagraniczne Biuro Handlowe (ZBH) PAIH w Singapurze we współpracy z KOWR.

 

{"register":{"columns":[]}}