W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

„Warsztaty z Mistrzem – kuchnia Warmii, Mazur i Powiśla w nowoczesnym wydaniu”.

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Olsztynie zorganizował warsztaty i pokazy dla dzieci i młodzieży z województwa warmińsko-mazurskiego pod hasłem „Warsztaty z Mistrzem – kuchnia Warmii, Mazur i Powiśla w nowoczesnym wydaniu”.

1_Warsztaty_z_Mistrzem_KOWR_OT_Olsztyn

W ramach kampanii #KupujŚwiadomie OT KOWR w Olsztynie zorganizował 7 warsztatów i 2 pokazy, które poprowadził uznany szef kuchni Dariusz Baryga.

Zajęcia, skierowane do dzieci i młodzieży – od przedszkoli po szkoły ponadpodstawowe, także te o profilu innym niż gastronomiczny – miały na celu przybliżenie regionalnej kuchni w kontekście najnowszych trendów kulinarnych.

Podczas warsztatów młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli okazję pracować z lokalnymi i regionalnymi produktami najwyższej jakości, pochodzącymi od producentów z województwa warmińsko-mazurskiego. Pod okiem Mistrza powstawały kulinarne arcydzieła, które nie tylko pięknie wyglądały, ale przede wszystkim wyśmienicie smakowały.

Wśród przygotowanych potraw dominowały dania z drobiu, ryb, grzybów oraz desery z polskich owoców.

Uczestnicy warsztatów i pokazów ze szkół w Braniewie, Elblągu, Iławie, Ełku, Olecku, Giżycku, Lidzbarku Warmińskim i Miłakowie oraz z przedszkola w Olsztynie po zakończonych zajęciach otrzymali Certyfikaty za udział w warsztatach i pokazach.
 

Zdjęcia (19)

{"register":{"columns":[]}}