Bezpieczeństwo mikrobiologiczne warzyw i owoców na etapie produkcji pierwotnej
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie przypomina, iż wszyscy producenci warzyw i owoców, a w szczególności owoców miękkich powinni zwrócić szczególną uwagę na zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego warzyw i owoców na etapie produkcji pierwotnej. W oparciu o wytyczne ujęte w opracowanej na zlecenie Głównego Inspektora Sanitarnego przez Państwowy Zakład Higieny Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego „Strategii nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich” Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie informuje, iż na plantacjach podczas uprawy jak i zbioru owoców miękkich należy stosować się do następujących wymagań ... (więcej informacji w zamieszonej ulotce poniżej)
Materiały
Ulotka 1 z 2 produkcja pierwotnaUlotka_1_z_2_produkcja_pierwotna.pdf 0.29MB Ulotka 2 z 2 produkcja pierwotna
Ulotka_2_z_2_produkcja_pierwotna.pdf 0.75MB