W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Bezpieczeństwo mikrobiologiczne warzyw i owoców na etapie produkcji pierwotnej

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie przypomina, iż wszyscy producenci warzyw i owoców, a w szczególności owoców miękkich powinni zwrócić szczególną uwagę na zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego warzyw i owoców na etapie produkcji pierwotnej. W oparciu o wytyczne ujęte w opracowanej na zlecenie Głównego Inspektora Sanitarnego przez Państwowy Zakład Higieny Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego „Strategii nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich” Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie informuje, iż na plantacjach podczas uprawy jak i zbioru owoców miękkich należy stosować się do następujących wymagań ... (więcej informacji w zamieszonej ulotce poniżej)

Materiały

Ulotka 1 z 2 produkcja pierwotna
Ulotka​_1​_z​_2​_produkcja​_pierwotna.pdf 0.29MB
Ulotka 2 z 2 produkcja pierwotna
Ulotka​_2​_z​_2​_produkcja​_pierwotna.pdf 0.75MB
{"register":{"columns":[]}}