Baba z chleba żytniego
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-03-10 W kategorii Wyroby piekarnicze i cukiernicze W województwie woj. mazowieckim
Wygląd:
„Babka” w polewie czekoladowej dekorowana orzechami włoskimi
Kształt:
Okrągły z dziurką (babka)
Rozmiar:
Waga 0,5 kg
Barwa:
Brunatna, na zewnątrz polewa czekoladowa
Konsystencja:
Mięsista
Smak:
Chlebowo-cynamonowa
Dodatkowe Informacje:
Wykończona słodką polewą czekoladową, bez dodatków w rodzaju słodkiego chleba; możliwy dodatek bakalii
Tradycja:
Przepis na babę z chleba żytniego został zaczerpnięty z rękopisu znajdującego się wśród zbiorów Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Pola Walk nad Bzurą.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:24 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:24 administrator gov.pl