Kurczak wędzony po kociewsku
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-05-18 W kategorii Produkty mięsne W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Cały kurczak ze skórą
Kształt:
Cały kurczak
Rozmiar:
1,5 kg
Barwa:
Złotobrązowy z połyskiem, wewnątrz białe mięso
Konsystencja:
Stała
Smak:
Wędzonego mięsa
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Kociewie znajduje się w północno-wschodniej części województwa pomorskiego. Jest to region przede wszystkim etniczno-kulturowy, położony w dorzeczu dwóch rzek wpadających do Wisły: Wierzycy i Czarnej Wody (Wdy).
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:21 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:21 administrator gov.pl