Pulki kaszubskie
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-09-03 W kategorii Gotowe dania i potrawy W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Cały ziemniak bez skórki
Kształt:
Okrągły
Rozmiar:
Wielkość ziemniaka
Barwa:
Jasnożółty
Konsystencja:
Stała
Smak:
Smak i zapach ugotowanych ziemniaków
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Tradycja uprawy ziemniaków w Europie sięga XV wieku. Ziemniaki po ugotowaniu stanowią bardzo cenny pokarm dla człowieka. Są też ważną rośliną pastewną i przemysłową. Zawierają głównie witaminę C. Najwięcej wartości odżywczych zawierają ziemniaki ugotowane w mundurkach – nieobrane ze skórki.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:12 administrator gov.pl