Rosół pomorski
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-06-30 W kategorii Gotowe dania i potrawy W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Ciecz
Kształt:
Rozmiar:
Barwa:
Złocisty
Konsystencja:
Płynna, klarowna
Smak:
Smak i zapach mięsa oraz włoszczyzny, zależą od rodzaju i ilości mięsa
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Kuchnię pomorską cechuje dość znaczne zróżnicowanie będące wynikiem wielu czynników. Czynnik przyrodniczy, lokalizacja nadmorska oraz przywiązanie do tradycji sprawiły, że na tym terenie występuje wiele potraw, z których część jest efektem przenikania się kultur.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:12 administrator gov.pl