Śledź pomorski solony z beczki w zalewie słodko-kwaśnej
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-09-04 W kategorii Produkty rybołówstwa W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Krojony w dzwonka z cebulą
Kształt:
Kształt dzwonka
Rozmiar:
Dzwonko ma wysokość 8-10 cm i grubość około 5 cm
Barwa:
Na zewnątrz ciemnoszary, mięso jasnoszare
Konsystencja:
Mięso kruche
Smak:
Kwaskowy, aromat przypraw i cebuli
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Śledź był od zawsze spożywany na Pomorzu ze względu na bliskość morza i bardzo cenne właściwości smakowe i odżywcze.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:03 administrator gov.pl