Węgorz wędzony po kaszubsku
03.06.2018
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-06-30 W kategorii Produkty rybołówstwa W województwie woj. pomorskim
Wygląd:
Cała ryba, po uwędzeniu skórka węgorza jest złotawa
Kształt:
Cała ryba
Rozmiar:
Barwa:
W przekroju mięso wędzonego węgorza jest białe
Konsystencja:
Smak:
Przyjemny, pachnący dymem i wędzonką
Dodatkowe Informacje:
Tradycja:
Według Kuchni Pomorskiej za najbardziej specyficzną, znaną cechę kuchni kaszubsko-pomorskiej i gdańskiej uważa się powszechnie bogactwo ryb i potraw rybnych. Są to zarówno ryby morskie, jak i słodkowodne, które żyją w kaszubskich czy kociewskich jeziorach.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 02.07.2018 22:03 administrator gov.pl