W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

2021r. II kwartał – jakość handlowa makaronu

W II kwartale 2021 roku Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadził kontrole jakości handlowej makaronów. Kontrolą objęto 8 podmiotów, w tym 6 placówek handlu detalicznego oraz 2 producentów. Dokonano oceny jakości handlowej 14 partii makaronów.

W zakresie cech organoleptycznych oraz parametrów fizykochemicznych sprawdzono 11 partii makaronów. W przedmiotowym zakresie nieprawidłowości nie stwierdzono.

Ocenie prawidłowości oznakowania poddano 14 partii makaronów. W przedmiotowym zakresie nieprawidłowości nie stwierdzono.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
09.11.2021 10:35 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
09.11.2021 10:35 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}