2021r. II kwartał – jakość handlowa makaronu
W II kwartale 2021 roku Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadził kontrole jakości handlowej makaronów. Kontrolą objęto 8 podmiotów, w tym 6 placówek handlu detalicznego oraz 2 producentów. Dokonano oceny jakości handlowej 14 partii makaronów.
W zakresie cech organoleptycznych oraz parametrów fizykochemicznych sprawdzono 11 partii makaronów. W przedmiotowym zakresie nieprawidłowości nie stwierdzono.
Ocenie prawidłowości oznakowania poddano 14 partii makaronów. W przedmiotowym zakresie nieprawidłowości nie stwierdzono.
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 09.11.2021 10:35 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 09.11.2021 10:35 Andrzej Giżyński